La lectura fa fora l’estrès


La lectura fa fora l’estrès

Amics,

En aquesta societat on vivim...que l’estrès forma part del nostre dia a dia sempre busquem quelcom que ens faci desconnectar de la rapidesa en la que som immersos...què si una escapada a la muntanya, que si una sessió d’spa, que si caminar... tot això és genial però aquí us proposo una formula molt millor, llegiu!!




La lectura d'un llibre ajuda a eliminar l'estrès millor que qualsevol altra activitat això es deu al fet que la ment humana ha de concentrar-se en la lectura i submergir-se en un món fictici alleuja les tensions en els músculs i el cor.

Estudis afirmen que, la lectura va funcionar millor per a la reducció dels nivells d'estrès en un 68 % dels casos. Els subjectes només necessitaven llegir en silenci durant sis minuts per alentir el ritme cardíac i alleujar la tensió en els músculs. Escoltar música a baix volum redueix l'estrès en un 61 %, una tassa de te baixa l'estrès en un 54% i fer una passejada 42%.

D’aquesta manera, llegint amb més freqüència ajuda a exercitar el cervell i millora les habilitats cognitives.

Així mateix, la lectura permet practicar l'empati
a durant la lectura de la història de ficció. L'empatia es defineix com la capacitat cognitiva i intel·lectual per reconèixer les emocions i de respondre emocionalment a altres persones. Això és important perquè les persones molt emfàtiques són més pro- socials i això s'associa amb un major rendiment, la productivitat i la creativitat en el lloc de treball. Per tant, fa que una persona sigui millor amb els altres.

I amb el simple fet de llegir aconsegueixes dormir millor i tenir una millor retenció de la memòria simplement. Això si s’han d’apagar els mòbils, tablets etc de 30 a 60 minuts abans de l'hora i llegir un llibre.


I després de tot no ho dubtis ves a la teva llibreria i demana el llibre "100 millions, baby!" de Montse Solé ;-)

 
Besitos
Montse
@solemontsesole




Comentaris